De dressing is hemels
Als de mussen van het dak vallen, concluderen wij altijd dat het toch echt te heet is om te koken. Vaak kiezen we dan voor stokbrood met een lekker smeerseltje en eten we daar een (pasta)salade bij. Onlangs maakten we deze heerlijke tomaat-komkommersalade met een romige dressing. Dit gaan we zeker vaker maken!
Heerlijk als bijgerecht!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de tomaat-komkommersalade?
- Begin met het maken van de dressing. Doe het eierdooier in een kom en schenk er 1 eetlepel witte wijnazijn bij en voeg het zout toe. Klop met een garde tot een geheel.
- Schenk druppelsgewijs de zonnebloemolie bij het eierdooier terwijl je met een garde blijft kloppen. Blijf net zo lang kloppen tot alle olie is opgenomen en er een dikke mayonaise ontstaat.
- Doe hetzelfde met de olijfolie.
- Pluk je blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd de steeltjes zo fijn mogelijk. Snijd ook de blaadjes in stukjes.
- Voeg basilicum, knoflook, chilivlokken en parmezaanse kaas toe aan de dressing. Roer tot alles goed is vermengd. Voeg nog extra witte wijnazijn naar smaak toe (wij voegden nog 3 eetlepels toe).
- Verdun de dressing met water, tot het de gewenste dikte heeft.
- Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
- Doe de komkommer, snoeptomaatjes en mozzarellabolletjes in een kom en schenk de dressing eroverheen. Let op: waarschijnlijk heb je niet alle dressing nodig.
- Geniet ervan!
Lees ook: zomerse crostini van perzik en basilicum
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans