Naomi
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 gram pittige kaas
  • 30 gram sla
  • 120 milliliter zure room

Tomaat taco’s zijn een perfecte vervanger

Als je koolhydraatarm eet ga je bepaalde dingen wel missen. Denk bijvoorbeeld aan taco’s. Wat zijn die dingen toch lekker hè? Tijd om eens een koolhydraatarme versie te zoeken. Deze tomaat taco’s zullen je verbazen en je zult de echte taco’s niet eens meer missen!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de olijfolie in een pan en voeg hier de ui aan toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan het gehakt en de tacokruiden toe. Kruid het wat met zout en peper en laat het geheel 6 minuten bakken, totdat het gehakt niet meer rood is.
  • Leg de tomaten met de kroonkant naar beneden en snijd ze in zes partjes, zonder ze helemaal door te snijden. Een soort bloem. Maak de bloem met je vingers voorzichtig een beetje open, zodat het gehaktmengsel ruimte heeft.
  • Schep nu wat van het gehaktmengsel in de tomaat en maak het af met wat sla, zure room en kaas.

Lees ook: Dit zijn de beste marinades en dit is de juiste bereiding voor gegrilde kipfilet

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish