Dit is voor alle Toblerone-liefhebbers
Soms zijn we eindeloos op zoek naar het perfecte dessert. Zoek niet verder, want wij denken dat we het perfecte dessert hebben gevonden. Voor dit simpele recept van JAN heb je slechts 3 ingrediënten nodig, waarvan één de heerlijke chocolade van Toblerone® is.
Hier gaat ons chocoladehartje zeker sneller van kloppen.
Wat heb je nodig? (voor 4 tot 6 personen)
- 1 reep Toblerone®, 200 gram
- 2 eieren, alleen het eiwit
- 250 milliliter slagroom
- een snufje zout naar smaak
Zo maak je het:
- Breek de eieren en split het eigeel van het eiwit. Voor dit recept gebruik je het eigeel niet, maar maak hier bijvoorbeeld een heerlijke omelet van.
- Klop het eiwit in een kom met een snufje zout. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg nu de slagroom bij het eiwit en vouw het voorzichtig door elkaar.
- Breek de Toblerone-reep in stukken, bewaar 2 stukken apart. Voeg de overige stukken in een kom en verwarm deze in de magnetron tot de chocolade gesmolten is.
- Meng nu de chocolade voorzichtig door het slagroommengsel. Schep de mousse in een dessertglas en laat de mousse minstens twee uur opstijven in de koelkast.
- Voor het serveren, hak de overige 2 stukken Toblerone in kleine stukjes en strooi dit over de mousse. Geniet ervan!
Lees ook: Het allerlekkerste dessert met Baileys en Oreo’s maak je zó!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: JAN Magazine | Beeld: videostill, YouTube My Virgin Kitchen