Wafels met een verrassende twist
Wafels kunnen eigenlijk op elk moment van de dag. Zo zijn ze heerlijk als ontbijt of lekker bij de koffie of thee. Misschien serveer je ze zelf wel eens als toetje met een lekkere bol vanille ijs. Wil je eens wafels maken met een verrassende twist? Dan zijn deze tiramisu wafels een echte aanrader!
Deze wafels van Leuke Recepten met koffiesmaak worden geserveerd met mascarpone en cacao.
Wat heb je nodig? (voor 10 à 12 wafels)
- 120 gram boter (gesmolten) + wat extra om mee in te vetten
- 1 eetlepel oploskoffie
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 milliliter melk
- 120 gram (kristal)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 1 eetlepel cacaopoeder
- een snufje zout naar smaak
- optioneel: een scheutje Amaretto
Zo maak je het:
- Voeg in een grote kom het zelfrijzend bakmeel samen met de (kristal)suiker, vanillesuiker, wat zout naar smaak en de oploskoffie en mix het goed door elkaar.
- Maak in het midden een kuiltje en schenk hier de gesmolten boter in, samen met de eieren en melk en roer het beslag goed door elkaar tot het een egale substantie heeft.
- Verwarm de wafelijzer en vet deze in met wat boter of olie. Giet, wanneer de ijzer warm is 2 grote eetlepels beslag per wafel in de vorm.
- Doe de wafelijzer dicht en bak de wafels ± 4 tot 5 minuten, totdat ze goudbruin van kleur zijn.
- Haal de wafels uit het ijzer en laat ze afkoelen. Voeg opnieuw beslag toe in de wafelijzer en doe dit tot al het beslag op is.
- Snijd de wafels diagonaal doormidden en leg de twee driehoeken op een bord.
- Besprenkel ze nu eventueel met wat Amaretto, voeg er een schep mascarpone aan toe en maak de wafels af met wat cacaopoeder. De tiramisu wafels kunnen in een afgesloten door ongeveer 3 tot 4 dagen bewaard worden.
Bekijk hier de instructievideo van Leuke Recepten:
Lees ook: Waar of niet waar: zoethoutthee drinken is goed voor je gezondheid
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Leuke Recepten | Beeld: videostill