Desy
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 liter water
  • 3 eetlepels zout
  • 1 kilo kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel paprikapoeder

Zo bak je de lekkerste kipfilet!

Wanneer het aankomt op kipfilets vinden wij het altijd lastig worden, want wat doe je met een kipfilet? Hoe kruid je hem het lekkerst? En hoe zorg je ervoor dat de kipfilet gaar wordt en toch sappig blijft? Wij vertellen het je vandaag!

Zo maak je het:

  • Laat het zout oplossen in het water.
  • Voeg de kipfilets toe aan het mengsel en doe dit ongeveer dertig minuten tot een uur in de koelkast.
  • Doe olie in een grillpan en verwarm dit op middelhoog vuur.
  • Haal de kipfilets uit de koelkast.
  • Dep de kipfilets droog met een keukenpapiertje en bedek de kipfilets met olijfolie.
  • Strooi paprikapoeder over de kipfilets heen en plaats ze in de grillpan.
  • Laat de kipfilets grillen zonder ze te verplaatsen totdat de kipfilets griltekens vertonen (je kunt ze even optillen om te bekijken of dat zo is).
  • Wanneer de kipfilets aan 1 kant bruin zijn geworden kun je ze omdraaien.
  • Dek af en laat ze verder garen.
  • Haal ze dan uit de pan en bedek ze met aluminiumfolie.
  • Laat ze even vijf tot tien minuten rusten en serveer ze dan. Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is de geheime truc van Jamie Oliver voor perfect gebakken, krokante aardappeltjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pexels