Tilapiafilet op deze manier is echt heerlijk!
Neem jij je ook altijd voor om meer vis te eten maar weet je nooit zo goed hoe je een visje op een lekkere manier kunt bereiden? Dan is deze tilapiafilet een echte aanrader. Voor het bereiden van deze tilapiafilet hoef je echt geen chef te zijn en toch smaakt het alsof het regelrecht uit de keuken van een sterrenrestaurant komt.
Dit heb je nodig (voor 6 personen):
- 6 tilapiafilets van ongeveer 150 gram per stuk
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel gemalen peper
- schil van 1 limoen, geraspt
- sap van 1 limoen
- 120 ml groene salsa
Dit heb je nodig:
- Verhit de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de vis op de bakplaat.
- Doe de olijfolie, komijn, zout, peper, limoenschil en limoensap in een kommetje. Meng het geheel goed door elkaar en giet het mengsel over de vis.
- Gebruik je handen om de kruidenmix in de vis te wrijven. Zorg ervoor dat de vis aan alle kanten bedekt is.
- Bak de vis ongeveer tien tot twaalf minuten in de voorverwarmde oven totdat de vis makkelijk uit elkaar valt wanneer er met een vork in geprikt wordt.
- Leg de visjes op de borden, schep de groene salsa erop en serveer direct.
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Mmm… tilapia filet door jeffreyw onder de licentie CC By 2.0