Heb je je gevulde eieren zo weleens gegeten?
Ben je gek op gevulde eieren? Dan word je vast wild van deze gevulde eieren. Niet alleen zijn je gevulde eieren dankzij dit recept ontzettend romig, maar ook nog eens superknapperig! Een recept dat absoluut de moeite waard is om uit te proberen.
Wat heb je nodig voor 24 gevulde eieren?
- 12 hardgekookte eieren
- 100 gram bloem
- 3 geklopte eieren
- 100 gram paneermeel
- 60 gram mayonaise
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 eetlepel mosterd
- kerriepoeder, naar smaak
- zout, naar smaak
- peper, naar smaak
- paprikapoeder, naar smaak
- olie om in te frituren
Wat moet je doen?
- Pel de gekookte eieren en snijd ze in de lengte door de helft. Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een kom.
- Dip het gekookte eiwit in de bloem, daarna in de geklopte eieren en vervolgens in het paneermeel.
- Doe de olie in een pan en zet deze op een middelhoog vuur. Plaats de eieren voorzichtig in de hete olie en frituur ze ongeveer twee á drie minuten. Draai de eieren wel halverwege om. Plaats de eieren op keukenpapier.
- Prak de eierdooiers en voeg vervolgens de mosterd en de mayonaise toe. Roer dit tot een geheel.
- Voeg daarna de sjalot, kerriepoeder, zout, peper en paprikapoeder bij het mengsel en roer opnieuw goed door.
- Verdeel het mengsel over de gefrituurde eieren en klaar is kees!
Probeer ook:
- Absolute aanrader: gevulde eieren op z’n Italiaans
- Is het al pasen? Deze heerlijke gevulde eieren met zalm kunnen wij het hele jaar door wel eten!
- Wat een heerlijk borrelhapje! Deze champignons met roomkaas moet je echt proberen!
Bron: Tasty | Beeld: videostill