Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter kokend water
  • 1 limoen
  • 2 takjes verse koriander
  • 4 theelepels loas (gemalen)
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 500 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepels vissaus
  • 150 gram peen juliene, geraspte wortelen
  • 1 paksoi
  • 200 gram rijstnoedels
Maayke
30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter kokend water
  • 1 limoen
  • 2 takjes verse koriander
  • 4 theelepels loas (gemalen)
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 500 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepels vissaus
  • 150 gram peen juliene, geraspte wortelen
  • 1 paksoi
  • 200 gram rijstnoedels

Ken jij deze heerlijke Thaise kokossoep al?

De Thaise tom kha kai soep is een heerlijke kokossoep die nog niet bij iedereen bekend is. Deze goedgevulde maaltijdsoep betekent letterlijk ‘kip galanga-soep’. De soep heeft een basis van kokosmelk, citroengras en kip. Verras je gasten tijdens een etentje eens met deze kruidige soep en iedereen zal smullen aan tafel!

Deze Thaise tom kha kai soep gaat iedereen verrukkelijk vinden!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Thaise tom kha kai soep:

  • Zet een pan met water op en kook hier de kipfilets 15 à 20 minuten in gaar. Haal ze eruit en breek ze los met de hulp van twee vorken tot er pulled chicken ontstaat. Doe de kip in een kom en zet aan de kant.
  • Snijd de onderzijde van de stengels citroengras eraf, kneus ze en snijd ze doormidden.
  • Pers de knoflooktenen en snijd de rode chilipeper in ringetjes.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote soeppan.
  • Voeg de kippenbouillonblokjes, laos, citroengras, knoflook, chilipeper en bruine suiker toe aan de soeppan.
  • Laat goed koken en voeg na een aantal minuten de kokosmelk toe.
  • Voeg de kip, geraspte wortelen en de gesneden paksoi toe.
  • Hak de koriander fijn, schaaf wat schil van de limoen en voeg vervolgens het sap van de limoen toe aan de soep.
  • Voeg de rijstnoedels toe en schenk de vissaus erbij. Laat nog 3 à 4 minuten koken.
  • Schep de citroengras-stengels uit de soep en serveer de soep met wat verse koriander en een schijfje limoen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: ossenhaasspiesjes met mango Licor 43 salsa

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron & Beeld: Kookfans©