In 20 minuten klaar!
Er zijn niet veel keukens beter dan de Thaise keuken. Van Tom kha kai tot pad thai: alles is even smaakvol. Deze Thaise rode curry met kip smaakt heerlijk met wat rijst. En het allermooiste? Hij is al in 20 minuten klaar! Wat wil je nog meer?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de Thaise rode curry met kip:
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Zet intussen een grote koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Voeg de knoflook en gember toe en bak 30 seconden op hoog vuur aan.
- Draai het vuur iets lager en voeg de stukjes kip toe. Bak de kip 4 à 5 minuten, totdat hij niet langer roze ziet.
- Giet de kokosmelk erbij en voeg de currypasta, kippenbouillon, peultjes, limoenblaadjes, suiker en het citroengras toe. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Laat de curry nog 10 minuten pruttelen.
- Verwijder de limoenblaadjes en het citroengras uit de koekenpan. Neem de pan van het vuur en garneer de curry met verse koriander.
- Serveer de curry met de rijst. Geniet ervan!
Lees ook: Recept: gehaktballetjes in een romige kokos-currysaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill