Een smaakvolle en goed vullende maaltijdsoep
We zijn gek op de Thaise keuken. De lekkerste geuren vullen je keuken wanneer je met Thaise ingrediënten kookt. Heb je deze week zin in een vullende maaltijdsoep die ook nog eens eenvoudig is om te bereiden? Dan heb je geluk, want deze Thaise groene currysoep met garnalen is er eentje voor in de (kook)boeken! Waar wacht je nog op?
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Zo maak je het:
- Kook de witte rijst gaar volgens de verpakking en zet apart.
- Begin ondertussen met het maken van de soep. Snipper de knoflooktenen en snijd de prei in kleine ringen.
- Snijd ook de courgette in kleine blokjes en en rode chilipeper in ringetjes.
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur met een scheut sesam- of wokolie. Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut.
- Leg nu de garnalen in de pan en bak ongeveer 2 minuten aan elke zijde tot deze roze kleuren.
- Voeg de courgette, prei en de helft van de rode chilipeper toe (bewaar de rest als garnering). Bak het geheel ongeveer 5 tot 8 minuten, tot de courgette zacht is geworden.
- Lepel de groene currypasta in de pan en giet de bouillon erbij. Roer goed door elkaar. Voeg kort daarna de kokosmelk toe. Roer nogmaals goed door.
- Hak de pinda’s grof en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
- Zet 4 soepkommen klaar en schep in iedere kom een grote lepel witte rijst.
- Schep de soepkommen vol met de groene currysoep en garneer met wat grof gehakte pinda’s, lente-uitjes, rode chilipepers en wat verse koriander.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Indonesische sambal goreng tempeh
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Libelle Lekker be | Beeld: Videostill YouTube