Deze pittige Thaise biefstuksalade is fantastisch
Nu het zomerse weer voor de deur staat, worden onze gerecht ook een stuk zomerser. Neem een voorbeeld aan deze heerlijke Thaise biefstuksalade, die je in slechts 15 minuten al op tafel hebt staan. Een verrukkelijk bijgerecht voor de bij de zomerse barbecue.
Een beetje pittig en o-zo lekker!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het:
- Mix de biefstuk reepjes met de helft van de vissaus, en 1 eetlepel limoensap in een grote kom. Dek de kom af en marineer het vlees ± 3 uur of een hele nacht.
- Tap de marinade van het vlees. Verhit een koekenpan met olie en grill het vlees kort, tot de buitenkant bruin is. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
- Meng ondertussen de komkommer in stukken, de Thaise pepers, cherrytomaten en de verse kruiden in een schaal.
- Voeg de rest van de vissaus, limoensap, palmsuiker of rietsuiker, lente-uitjes en de knoflookteen (geperst) en mix de salade goed door.
- Voeg de biefstuk reepjes toe aan de salade. Garneer de salade eventueel met wat sesamzaden en wat lente-uitjes.
Lees ook: Zo maak je een overheerlijke groentengratin uit de oven
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Food to Love | Beeld: Kookfans©