Ingrediënten
  • 2 zalmfilets
  • 100 milliliter sojasaus
  • Halve citroen, geperst
  • 25 gram gember, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • Snufje zout
  • Olijfolie
  • 50 gram honing
  • GARNERING
  • Sesamzaadjes, naar smaak
  • Gesneden groene ui, naar smaak
  • Gesneden rode chili, naar smaak
Dorien Ypma
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 zalmfilets
  • 100 milliliter sojasaus
  • Halve citroen, geperst
  • 25 gram gember, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • Snufje zout
  • Olijfolie
  • 50 gram honing
  • GARNERING
  • Sesamzaadjes, naar smaak
  • Gesneden groene ui, naar smaak
  • Gesneden rode chili, naar smaak

Yummy!

Ben je ook zo gek op gerechten uit de Oosterse keuken? Deze overheerlijke zalmspiesjes worden gedompeld in een zoet-zoute marinade die je moet proeven. Te bereiden in een pan, maar ook zeker geschikt om deze zomer klaar te maken op de barbecue. Een smaakvolle ervaring om je vingers bij af te likken!

Zo maak je de teriyaki zalmspiesjes

  • Snijd de zalm in hapklare blokjes.
  • Meng in een middelgrote kom de sojasaus, citroensap, gember, chili, knoflook en zeezout.
  • Voeg de zalm toe aan de marinade, dek het af en laat het 15 tot 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Giet de marinade erbij en voeg de honing en sesamzaadjes toe. Steek de blokjes zalm op stokjes.
  • Kook de marinade tot het borrelt en dikker van substantie begint te worden. Voeg vervolgens de zalm toe en bak de spiesjes een paar minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn.
  • Garneer de zalm spiesjes met sesamzaadjes, groene uien en rode chilipepers.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige pasta pesto met kip en bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock