Ingrediënten
  • Sap en rasp van 1 limoen + 2 limoenen ter garnering
  • 45 milliliter tequila
  • 30 milliliter olijfolie voor de marinade + 15 milliliter om in te bakken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • Zout en peper
  • 675 gram kipfilet, in stukken gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 8 tortilla's
  • Guacamole om mee te serveren
redacteur
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Sap en rasp van 1 limoen + 2 limoenen ter garnering
  • 45 milliliter tequila
  • 30 milliliter olijfolie voor de marinade + 15 milliliter om in te bakken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • Zout en peper
  • 675 gram kipfilet, in stukken gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 8 tortilla's
  • Guacamole om mee te serveren

Kind kan de was doen!

Wij hebben een haat-liefdeverhouding met tequila. Deze alcoholische versnapering heeft ons na een gezellig avondje regelmatig hoofdpijn bezorgd, maar stiekem houden we nog steeds evenveel van het drankje. Helmáál als we het kunnen verwerken in onze gerechten. Deze tequila kip-fajita’s met limoen laten ons die ‘day after’-hoofdpijn snel vergeten. De tequila smaakt namelijk goddelijk in combinatie met kip. Ook eens proberen? Trek die fles dan snel uit de kast. Koken maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Maak de marinade. Meng hiervoor in een kom de limoensap en -rasp, tequila, olijfolie, knoflook, komijnpoeder, rode pepervlokken, koriander en het zout. Roer door en leg de stukken kip erin. Laat 30 minuten marineren.
  • Zet intussen een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olie. Bak de uien hierin zacht en goudbruin. Voeg de paprika toe en bak mee. Breng op smaak met zout en peper en oregano. Zet apart.
  • Verhit een andere koekenpan of het vuur en leg hierin de stukken kip. Bak de kip 5 to 7 minuten aan beide kanten gaar. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  • Grill de tortilla’s één voor één in een grillpan aan beide kanten.
  • Beleg elke tortilla met kip en wat van het paprikamengsel. Rol ze op en serveer met limoen en guacamole.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Frisse wraps met tonijnsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill