Deze tempura groente lust iedereen
We weten allemaal dat groente eten heel goed voor je is en we proberen deze wetenschap dan ook aan onze kinderen door te geven. Soms gaat dit er echter niet helemaal in en verkiezen we toch aardappelen en vlees boven de dagelijkse portie groente. Gelukkig wordt het eten van groente met dit recept veel aantrekkelijker!
Met deze groenten in een jasje van tempura lust iedereen het!
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
Voor de groenten:
- 1 winterpeen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 100 gram sperziebonen
- zonnebloemolie
- 3 eierdooiers
- 165 gram bloem
- 500 milliliter ijswater
Voor de yoghurt-knoflookdip:
- Was en schil de winterpeen, was de courgette en de paprika en snijd alle groenten in lange, dunne repen. Dop de sperziebonen en kook deze in ongeveer 2 tot 3 minuten beetgaar. Laat afkoelen.
- Maak het tempurabeslag door de eierdooiers te mengen met de bloem en het ijswater in een grote kom. Het beslag hoeft niet helemaal glad te worden, het is prima als er nog een paar klontjes in zitten.
- Verhit een laag zonnebloemolie van vijf centimeter in een koekenpan. Haal de reepjes groente één voor één door het beslag heen en leg ze dan in de hete olie. Frituur de reepjes in 4 minuten goudbruin.
- Laat de groenten uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak ondertussen de yoghurt-knoflookdip door de knoflook fijn te snijden en dit te mengen met de yoghurt en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de groenten met de dip.
Lees ook: Zoveel groente en fruit zou je eigenlijk per dag moeten eten om gezond te blijven
Bron: Chicklovefood | Beeld: Flickr, Whity