Sabine

Heerlijk voor een broodje of bij de pasta

Een tapenade kan zoveel goeds doen voor een gerechtje en je kunt het eten bij tig verscheidene dingen. Tijdens de borrel kun je het lekker op een broodje smeren, maar je kunt het ook als smaakmaker gebruiken door een pastasaus of salade. Je kunt het in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook prima zelf maken!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram groene olijven, zonder pit
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 30 gram pijnboompitten

Zo maak je het:

  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan, zonder olie.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en zet deze even aan. Zet de keukenmachine niet al te lang aan! Het is belangrijk dat de tapenade niet te glad wordt. Voeg eventueel nog een eetlepel olijfolie toe als de tapenade nog te droog is.
  • Geniet ervan.

Lees ook: Lekkerder dan uit de winkel: zo maak je zélf een stokbrood

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube