Je eet er je vingers bijna bij op!
In het weekend zijn we niet vies van een borreltje. Waar we het doordeweeks druk, druk, druk hebben en van hot naar her vliegen, kunnen we in het weekend lekker even tot rust komen onder het genot van ons favoriete drankje. Bij ons gaat dat standaard gepaard met een heerlijk borrelhapje en dit weekend kiezen wij voor deze Tandoori kip/kaasballetjes. Heerlijk knapperig vanbuiten en mals en zacht vanbinnen. Jammie!
Smullen geblazen!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de Tandoori kip/kaasballetjes:
- Snijd de kip in kleine stukjes en snipper de ui. Hak de groene peper en koriander fijn.
- Doe de kip, ui, groene peper, koriander, het tandooripoeder en korianderzaad in een grote kom en roer goed door elkaar. Voeg een snufje zout toe naar smaak.
- Neem ongeveer één à twee eetlepels van het mengsel in je handpalm en vorm er een klein burgertje van. Doe dit tot je alles van het mengsel hebt gebruikt.
- Snijd de mozzarella in kleine blokjes en leg in het midden van elk burgertje een blokje. Rol het burgertje vervolgens tot een balletje, zodat de mozzarella in het midden zit. Doe dit ook met de rest van het kipmengsel.
- Neem drie schaaltjes. Doe in het ene schaaltje wat bloem, in het tweede de losgeklopte eieren en in het derde de broodkruimels.
- Doop elk balletje eerst in de bloem, vervolgens in het ei en wentel het daarna door de broodkruimels.
- Verhit een flinke laag olie in een frituurpan of koekenpan en frituur de kipballetjes gedurende 10 tot 13 minuten, totdat ze lichtbruin zijn geworden.
- Serveer de tandoori kip/kaasballetjes met je favoriete sausje.
- Smullen maar!
Lees ook: Deze risottoballetjes bevatten een verrassend lekkere vulling!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Hungry foor Goodies | Beeld: Videostill