Wij verlangen nu al naar het avondeten!
Taco’s en pasta, we zijn er gék op! Beide gerechten zijn vooral buitengewoon lekker als je een er een goede portie kaas aan toevoegt. Combineer deze drie en je wil deze pasta geheid vaker maken!
Wat heb je nodig voor 5 porties?
- 340 gram pasta naar keuze
- 1 middelgrote gesnipperde ui
- halve jalapeño peper, gesnipperd
- 400 gram gehakt
- 420 gram gesneden tomaten
- 2 eetlepels tacokruiden
- 100 gram geraspte mozzarella
- 100 gram geraspte cheddar
- snuf zout
- scheutje olie
- fijngesneden koriander om te garneren (optioneel)
Wat moet je doen?
- Kook de pasta al dente en giet het vervolgens af. Bewaar 240 milliliter van het water.
- Maak ondertussen de saus. Verwarm de olie in de pan en voeg de gesneden uien en wat zout toe.
- Bak de uien zacht en voeg daarna de stukjes jalapeño toe, bak dit twee minuten.
- Schep daarna het gehakt in de pan en bak dit 6 minuten of tot het gehakt gaar is. Voeg daarna de tacokruiden toe.
- Voeg de tomaten en het pasta-water toe en roer dit goed door.
- Doe de kaas bij de saus en roer regelmatig tot de kaas helemaal is gesmolten.
- Voeg als laats de pasta toe en combineer alles goed.
- Serveer de tacopasta met wat koriander.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens:
- Deze koolhydraatarme courgettespaghetti is net zo lekker als gewone pasta
- Absolute zomertopper: frisse en smakelijke macaronisalade
- Jummie: deze penne pesto bevat tonijn en is daarom nét even anders dan anders!
Bron: Delish | Beeld: videostill