Sabine

Deze taco pastasalade is een ware traktatie

Een taco met lekker veel salsa, zure room en kaas: je mag er menig mens voor wakker maken. Maar zo nu en dan wil je ook wel wat variatie in dat lekkere gerechtje. Ben jij op dit moment op zoek naar een lekker alternatief? Dan moet je deze taco pastasalade eens proberen!

Oké, het woord salade is een klein beetje misleidend in deze context. Hoewel deze pastasalade echt is om je vingers bij af te likken, is-ie niet supergezond. Maar dat mag de pret niet drukken! Deze taco pastasalade is zo lekker dat je ‘m meteen wilt maken!

Dit heb je nodig voor de dressing:

  • 170 milliliter mayonaise
  • 170 milliliter zure room
  • 200 gram salsa
  • 1 zakje (35 gram) tacokruiden

Dit heb je nodig voor de pastasalade:

  • 500 gram pasta, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 175 gram maïs
  • 20 tot 30 cherrytomaten, door de helft of vieren gesneden
  • 150 gram geraspte (cheddar)kaas
  • 2 avocado’s, in stukjes gesneden
  • 4 lente-uitjes, in dunne stukjes gesneden 
  • olijven naar smaak

Zo maak je het:

  • Meng de mayonaise, zure room, salsa en tacokruiden.
  • Meng in een grote kom de gekookte pasta met de maïs, tomaten, kaas, olijven, avocado en lente-ui. Meng daarna de saus met de pasta en roer tot het gelijk is vermengd.
  • Plaats de kom daarna in de koelkast en wacht tot het is gekoeld. Je kunt de salade het beste een dag van tevoren maken zodat de smaak goed intrekt.

Bron: Dinners and DessertsBeeld: Videostill