Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
- Doe de eieren, suiker en zout in een kom en mix dit tot er een dik en lichtgeel beslag ontstaat. Let op: dit kan erg lang duren.
- Voeg de meel, maizena, amandelen en bakpoeder toe en klop dit opnieuw tot een geheel. Schenk de boter erbij en klop opnieuw.
- Schenk het mengsel in de taartvorm en zet deze voor 35 á 40 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de vulling voor de taart. Doe de slagroom en Klop-fix in een om en klop dit stijf.
- Klop daarna de mascarpone, volle kwark en jam in een andere kom tot een geheel.
- Schep vervolgens de slagroom bij het mascarponemengsel en vouw dit tot een egale massa.
- Snijd de cake in de lengte in de breedte in drie stukken, zodat je als het ware drie dunne bodems houdt.
- Leg één van de cakebodems op een bord en besmeer de bovenkant met een derde deel van de aardbeienjam. Verdeel hierover vervolgens een derde van het mascarponemengsel.
- Leg vervolgens de tweede cakebodem en herhaal het ritueel.
- Leg de derde bodem hier bovenop en verdeel de overige jam over de bovenkant. Besmeer de bovenkant vervolgens met het mascarponemengsel en besmeer ook de zijkanten hiermee.
- Druk de verschillende Duplo-repen om en om tegen de zijkant van de taart aan.
- Verdeel de arbeiden over de bovenkant van de taart. Bind lint om de taart heen zodat de Duplo-repen aan de taart blijven zitten en zodat het er bovendien mooi uitziet!
- Geniet ervan!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: CookBakery | Beeld: videostill
Pagina 2/2