Quinoa sushi is net zo lekker, maar een stuk makkelijker om te maken!
Wie weleens thuis sushi heeft gemaakt, weet dat het best lastig is om de rijst perfect gaar te koken en perfect op smaak te brengen met rijstazijn. Bovendien is het ook een flink euvel om daarna de rijst gelijkmatig op je norivel te krijgen. Ben jij klaar met dat gestuntel, maar wil je wel genieten van sushi? Maak dan deze quinoa sushi!
Dit heb je nodig voor de quinoa sushi:
- 100 gram quinoa
- 5 vellen nori
- half bouillonblokje
- halve aubergine
- 1 avocado
- halve gele ui
- 150 gram broccoli
- olijfolie
Zo maak je het:
- Kook de quinoa volgens de verpakking en voeg een half bouillonblokje toe.
- Snijd de ui fijn en verhit een beetje olijfolie in de pan. Voeg de ui toe en fruit het. Snijd ondertussen de aubergine en voeg dit ook toe. Bak dit 5 minuutjes door.
- Blancheer de broccoli en snijd deze daarna heel fijn. Voeg het daarna toe aan de pan en kook het mee tot de broccoli beetgaar is.
- Giet de quinoa af wanneer deze gaar is en haal de schil van de avocado en ontpit ‘m. Prak de avocado fijn en roer dit met de quinoa in een kom.
- Doe het uimengsel bij de quinoa en roer tot alle ingrediënten zijn vermengd.
- Leg een norivel op een sushimatje en gebruik eenvijfde van het mengsel om het vel gelijkmatig te besmeren met de quinoa. Houd daarbij het bovenste horizontale randje leeg en maak het nat met een beetje water.
- Rol de sushi op en druk het goed aan op het einde zodat de rol dichtblijft. Snijd ‘m daarna in vijf gelijke stukken. Herhaal deze stappen voor de overgebleven norivellen en quinoa.
- Geniet ervan!
Lees ook: Dít is de makkelijkste manier om sushi op te rollen
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube Bubble Child