Een ware sensatie voor de smaakpapillen
Sushi met twee stokjes naar binnen werken, kan nog weleens lastig zijn. Zit jij ook altijd te hannesen met het eten van sushi, maar vind je het wel goddelijk? Dan is deze sushi-sandwich misschien wel wat voor jou!
Onigirazu, zo heet het heerlijke hapje officieel. Maar omdat het nogal een tongbreker is, houden wij het lekker op sushi-sandwich.
Dit heb je nodig:
- 400 gram sushirijst
- 4 middelgrote eieren
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 middelgrote rode uit, in dunne ringen gesneden
- 4 nori-vellen
- 100 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden
- Kwart komkommer, midden eruit gesneden en in dunne plakjes
- 2 eetlepels tuinkers
- Halve theelepel peper
Zo maak je het:
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de rijst GOED afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat. Anders worden je sandwiches veel minder mooi.
- Breek de eieren in een kommetje en kluts ze. Voeg daarna peper naar smaak toe. Bak hier vervolgens een omelet van en laat het daarna afkoelen op een bord.
- Verhit de rijstazijn in een pannetje en voeg hier de suiker aan toe. Vermeng de helft van dit suikerazijn met de rijst en voeg de andere helft toe aan de gesneden uienringen.
- Verdeel de helft van je rijst over twee nori-vellen. Beleg daarna het omelet, de uienringen, zalmreepjes, de komkommer en tuinkers op de rijst. Hierna kun je de rest van je rijst over de twee vellen verdelen.
- Leg daarna de overige twee nori-vellen op de rijst en druk het goed aan.
- Verpak de sandwiches strak in vershoudfolie zodat ze niet uit elkaar kunnen vallen wanneer je ze gaat aansnijden.
- Eenmaal verpakt? Snijd de nori-vellen dan dwars doormidden zodat je driehoekjes overhoudt.
Sushi is niet het enige lekkere dat uit Japan afkomstig is, heb je dit al eens geprobeerd?
Bron: Zelfmaakideetjes. Beeld: videostill Cooking light