Ingrediënten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram zuurkool
  • 100 milliliter volle melk
  • 200 gram crème fraîche
  • 150 gram oude kaas, geraspt
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 theelepel fijngehakte trassi
  • 1 theelepel masala
  • 1 of 2 eetlepels sambal met madame jeanette
  • Zout naar smaak
  • Een klontje boter
  • Een scheutje olijfolie
Maayke
40 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram zuurkool
  • 100 milliliter volle melk
  • 200 gram crème fraîche
  • 150 gram oude kaas, geraspt
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 theelepel fijngehakte trassi
  • 1 theelepel masala
  • 1 of 2 eetlepels sambal met madame jeanette
  • Zout naar smaak
  • Een klontje boter
  • Een scheutje olijfolie

Hou je van een beetje pit? Dan is deze Surinaamse zuurkoolschotel wat voor jou!

We komen inmiddels om in de variaties in ovenschotels. En waarom ook niet? Een ovenschotel is namelijk gemakkelijk, kost weinig tijd om te bereiden én brengt allerlei heerlijke smaken samen. Toen we deze Surinaamse zuurkoolschotel tegenkwamen, wilden we dit recept jullie dan ook niet onthouden. Verschillende kruiden als masala, trassi en sambal met madame jeanette, zorgen ervoor dat deze ovenschotel een echte Surinaamse smaak krijgt!

Deze Surinaamse zuurkoolschotel is het perfecte gerecht voor een doordeweekse avond!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Surinaamse zuurkoolschotel:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Schil en snijd de aardappelen in parten. Zet een pan met kokend water en wat zout op en kook de aardappelen gaar.
  • Giet de aardappelen af, voeg de melk en de boter toe en stamp tot er een egale puree ontstaat.
  • Verhit een pan met wat olie en bak het gehakt rul.
  • Voeg de uien, knoflook, masala, trassi, de sambal en het runderbouillonblokje al verkruimelend toe. Schep goed door en bak tot alles goed gaar is.
  • Zet de ovenschaal klaar op het aanrecht en schep eerst een laag gehaktmengsel op de bodem en verdeel in een egale laag.
  • Schep de crème fraîche erover en verdeel het met een spatel in een egale laag.
  • Knijp de zuurkool goed uit en verdeel het over de crème fraîche.
  • Schep tenslotte de aardappelpuree over de zuurkool en bestrooi de bovenzijde met wat geraspte oude kaas.
  • Zet de Surinaamse zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven voor ± 15 tot 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: deze simpele pad thai staat binnen 20 minuten op tafel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: videostill