Christel
120 min.
8 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • 80 gram koude roomboter
  • 40 milliliter koud water
  • snufje zout
  • 3 bananen
  • 400 milliliter melk + 60 milliliter
  • 1 zakje kloppudding banaan
  • 1 zakje Klop Klop

Zo’n heerlijke taart heb je nog niet eerder gehad

Wij zijn dol op bananen, vooral op bananen die in een taart zitten. Ben jij ook zo’n bananenfan? Dan moet je deze bananentaart met romige crèmevulling echt eens proberen. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een taartvorm met bakpapier.
  • Mix de bloem en zout in een kom. Doe de boter erbij en prak het met een vork totdat je een kruimelig beslag hebt.
  • Voeg water toe en meng tot het een glad geheel is. Rol dit vervolgens tot een bal en leg het op een oppervlak dat bestrooid is met bloem. Rol daarna het deeg uit en doe deze in de taartvorm.
  • Bak de bodem in tien á vijftien minuten gaar en laat deze afkoelen.
  • Snijd twee bananen in plakjes en verdeel deze over de bodem.
  • Doe 400 milliliter melk in een kom en mix dit met de kloppudding tot een glad en dik geheel.
  • Meng de Klop Klop met 80 milliliter melk en volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg tweederde van de Klop Klop aan de pudding toe en roer dit tot een egale massa.
  • Schenk het mengsel op de bananenschijfjes en laat het vervolgens ruim een uur in de koelkast staan.
  • Verdeel hier daarna de rest van de Klop Klop over en snijd de overgebleven banaan in plakjes en decoreer de taart hiermee.

Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: I Heart Nap Time | Beeld: videostill