Zo begint je dag heerlijk!
We hebben weleens eerder heerlijke recepten voor ontbijtmuffins aangehaald. Wat dacht je van de zoete aardappelontbijtmuffin? Of van de ontbijtmuffin met jam en pindakaasvulling? Hele leuke en lekkere recepten natuurlijk, maar over het algemeen bevatten die hapjes vrij veel ingrediënten. Daarom nu een simpel recept voor ontbijtmuffins, zo heb je binnen een handomdraai een heerlijk ontbijt!
Dit heb je nodig:
- 260 gram bloem
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- halve theelepel zout
- 2 eieren
- 120 milliliter plantaardige olie (geen olijfolie)
- 120 milliliter melk
- boter en jam om te serveren
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en voorzie een muffinbakblik van cakevormpjes of vet het muffinbakblik in.
- Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
- Klop daarna in een aparte kom de eieren luchtig en doe hier daarna de melk en olie bij. Roer tot het met elkaar vermengd is en schenk dit daarna bij de droge ingrediënten. Roer opnieuw tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Schep daarna het beslag in de muffinvormpjes en bak de ontbijtmuffins in 15 tot 20 minuten gaar, tot ze goudbruin zijn. Daarna kun je ze direct serveren maar ze zijn ook een tijdje houdbaar als je ze in een bakje afsluit. De ontbijtmuffins smaken heerlijk met een beetje jam en boter.
Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!
Bron: I Heart Naptime | Beeld: Videostill I Heart Naptime