Jasmijn
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 155 gram medjool dadels
  • 225 gram natuurlijke pindakaas

Ideaal als je wel zin hebt in zoet, maar niet in ongezond

Brownies, we zijn er dol op. Helaas zijn ze nou niet bepaald goed voor je, wat het een af-en-toe snack maakt. Wist je echter dat er ook een versie is die wel degelijk gezond is? Het is ook nog eens heel makkelijk te maken, want je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig. Ideaal als je snakt naar iets zoets, maar geen zin hebt in veel gedoe. Wij laten je zien hoe je deze brownies maakt.

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Mag best wat vaker

Als het aan ons lag, zouden we iedere dag een brownie naar binnen werken. Helaas bevat de snack veel suiker en vet, dus is het niet erg gezond. Gelukkig is daarvoor dit alternatief bedacht, met maar twee ingrediënten. Allebei zijn ze vegan en bevatten ze veel magnesium. Hier kun je dus gerust wat vaker een stukje van nemen! We leggen je hieronder uit wat je moet doen om deze brownies te maken.

Zo maak je de brownies:

  • Pak een klein bakblik en leg daar een bakpapiertje in.
  • Week de dadels kort in heet water (alleen als ze wat ouder zijn, bij nieuwe dadels hoeft dat niet per se).
  • Leg de dadels in een beslagkom en mix ze met een keukenmachine, tot er een plakkerig beslag ontstaat.
  • Voeg de pindakaas aan dat beslag toe en mix het geheel totdat het nog een klein beetje kruimelig is.
  • Haal het mengsel uit de beslagkom en druk het in het bakblik.
  • Plaats het bakblik in de koelkast en laat het daar een half uur afkoelen.
  • Snijd de brownies in kleine vierkantjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: vegan triple-chocolate cupcakes met hazelnoten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: fem-fem | Beeld: Unsplash, Jeff Siepman