Dit tussendoortje is klaar in een oogwenk!
Een eierkoek is niet per se het gezondste tussendoortje, maar vanwege het relatief lage vetgehalte -ten opzichte van andere koeken- eten we het regelmatig ter vervanging van een koekje. De eierkoeken die je in de winkel kunt kopen zijn lekker, maar als je ze zelf maakt zijn ze nog lekkerder. Dit recept voor de heerlijkste eierkoeken vonden we op Laura’s Bakery; zo maak je deze lekkere traktatie.
Wat heb je nodig voor 12 á 14 koeken?
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- rasp van een halve citroen
- snufje zout
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de eieren en suiker in een kom en klop dit in een paar minuten tot een luchtige massa.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer dit door het beslag.
- Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat, let op dat er ruimte tussen de koeken zit.
- Bak de eierkoeken 10 tot 12 minuten.
- Geniet ervan!
Lees ook: Zin in een gezond tussendoortje? Zo maak je de lekkerste courgettechips
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Laura’s Bakery | Beeld: Wikimedia Commons, Pudding 4 Brains