Aardbeienfan? Dan zijn deze aardbeienrepen met chocolade iets voor jou
Fruit, het is zo gezond, maar er zijn tig manieren om het wat minder gezond te maken. Verstandig? Nee. Lekker? Absoluut! Zin om even lekker te zondigen? Dan vind je deze aardbeienrepen met witte chocolade wellicht net zo lekker als wij!
Dit heb je nodig voor de bodem:
- 125 gram digestieve koekjes, geplet
- 85 gram ongezouten boter, gesmolten
- 2 eetlepels kristalsuiker
Dit heb je nodig voor de vulling:
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- snufje baking powder
- 150 gram kristalsuiker
- 120 gram ongezouten boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 grote ei
Dit heb je nodig voor de topping:
- 100 gram aardbeien, gepureerd
- 110 gram roomkaas
- 100 gram aardbeien, in plakjes gesneden
- 90 gram witte chocolade chips
- 150 gram gezoete, gecondenseerde melk
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een vierkant bakblik in.
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en meng dit goed. Duw het mengsel in het bakblik zodra het goed geroerd is. Duw het aan.
- Meng in een andere kom het meel, zout en baking power. Zet dit even apart. Meng daarna in weer een andere kom de kristalsuiker, boter, vanille-extract en het ei. Klop dit luchtig. Voeg daarna het meel. Roer goed.
- Verdeel dit deeg daarna in het bakblik, bovenop de koekjesbodem.
- Pak daarna nog een kom en doe hier de roomkaas en gepureerde aardbeien in. Roer dit tot het goed met elkaar is vermengd.
- Smeer dit mengsel daarna over het deeg in het bakblik.
- Verdeel daarna de aardbeienplakjes en witte chocolade chips over de bovenkant. Schenk daarna het gecondenseerde melk over het geheel.
- Zet het daarna dertig minuten in de oven en laat het daarna afkoelen. Laat het een nachtje in de koelkast staan en snijd in vierkante stukken.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Wine and Glue | Beeld: Videostill