Christel

Wij gaan het meteen maken!

Een fluffy omelet voor het ontbijt? Ja graag! Ontbijten met eieren is een goed begin van de dag; het geeft je een vol gevoel en je krijgt veel eiwitten binnen. Vaak is het geheime ingrediënt om je omelet luchtig en romig te krijgen slagroom, maar voor dit recept heb je geen extra slagroom nodig!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 5 eiwitten
  • 3 eierdooiers
  • 2 eetlepels boter
  • zout en peper naar smaak
  • bieslook ter garnering, fijngesneden

Wat moet je doen?

  • Klop de eierdooiers net zo lang tot ze een lichtere kleur krijgen.
  • Doe de eiwitten in een kom en klop dit net zo lang met een mixer tot er pieken ontstaan.
  • Vouw de eiwitten door de eierdooiers tot alles goed is vermengd.
  • Schenk het eimengsel in een pan met anti-aanbaklaag en bak de omelet ongeveer 5 minuten.
  • Til de zijkanten van de omelet voorzichtig op met een spatel en doe er een klontje boter onder.
  • Doe een deksel op de pan en laat dit 5 minuten op een middelhoog vuur staan.
  • Breng de omelet op smaak met wat zout en peper en serveer met bieslook.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je een overheerlijke frittata met prei en ricotta

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill Tasty