Christel

 Leuk én lekker voor feestjes

De bitterballen worden in grote aantallen ingeslagen, de borrelnootjes staan op tafel en blokjes kaas worden gegeten bij de vleet. Eten is toch wel een van de belangrijkste dingen die je moet hebben om een feestje te laten slagen -naast goed gezelschap natuurlijk. Wil je het eten spectaculairder maken? Maak dan deze overheerlijke kipburgers met Parmezaanse kaas. Je gasten zullen gegarandeerd smullen!

Wat heb je nodig voor 12 porties?

  • 450 gram kipgehakt
  • 40 gram paneermeel
  • 400 gram Parmezaanse kaas
  • 225 gram (pittige) tomatensaus
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 12 hamburgerbroodjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei, geklopt
  • blaadjes verse basilicum

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Combineer het kipgehakt, paneermeel, knoflook, oregano, ei, zout en Parmezaanse kaas in een grote kom en rol hier vervolgens 12 balletjes uit.
  • Doe de balletjes in een ovenschaal, druk ze een beetje plat en zet ze voor 20 tot 25 minuten in de oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de tomatensaus over de balletjes en verdeel daar vervolgens de mozzarella overheen. Pas op: de schaal is erg heet!
  • Schep de balletjes op de broodjes en voeg hier nog wat basilicum aan toe. De kipburgers zijn klaar om te eten! Je kan het ook op de barbecue maken, heerlijk met warm weer! 

Probeer ook:

Bron: The girl who ate everything| Beeld: videostill A’s Cookbook