Sabine

kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep is supermakkelijk om te maken

We weten allemaal wel dat je van kikkererwten heerlijke falafel kunt maken en ook hummus wordt gemaakt van deze lekkere peulvrucht. Maar een lekker soepje kun je ook prima maken van kikkererwten. Benieuwd hoe je dat doet? Dan ben je bij Kookfans aan het juiste adres.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 350 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 400 milliliter kokosmelk (of 200 milliliter kokosmelk met 200 milliliter room)
  • 1 ui, gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 70 gram groene currypasta (verkrijgbaar bij de AH)
  • 1 rode peper, gesneden
  • 500 milliliter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 rode paprika
  • bosje koriander
  • scheutje olijfolie
  • 1 zoete aardappel, in blokjes gesneden

Zo maak je het:

  • Doe olijfolie in een grote pan en doe hier de ui en knoflook in. Fruit dit even aan en voeg dan ook de peper toe. Laat dit een minuutje op middelhoog vuur staan.
  • Voeg de paprika en kikkererwten toe en kook het geheel tot de paprika halfzacht is.
  • Doe daarna de zoete aardappel in de pan samen met de kokosmelk, water, currypasta en groentebouillonblokjes. Laat dit op zacht vuur staan tot de zoete aardappel zacht is.
  • Gebruik een staafmixer om het geheel te pureren.
  • Snijd de koriander fijn en roer dit daarna door de soep. Serveer daarna direct. Dit recept is erg lekker met zelfgemaakt naanbrood. Geniet ervan.

Lees ook: Met slechts een paar ingrediënten maak je deze overheerlijke kokos-curry

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Pixabay