Met dit recept maak je simpel je eigen suikerarme Speculoos®

Desy
15 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 50 gram amandelen
  • 1 rijpe avocado
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel speculaas (koekkruiden)
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Er zit veel minder suiker in dan in de traditionele variant

Speculaas hoort natuurlijk bij uitstek bij de gezellige Sinterklaasperiode, maar buiten deze periode om genieten we ook graag van de kruidige speculaas. Als koekje bij de koffie, als pepernoot, maar ook als pasta. 

Het is erg makkelijk zelf te maken.

Calorieën 

Helaas bevat de traditionele Speculoospasta een aardige hoeveelheid suiker. Sowieso is de Speculoospasta een enorm calorierijk product met maar liefst 584 calorieën per 100 gram. Daarnaast bevat 100 gram van de zoete pasta maar liefst 38 gram (!) vet en 37 gram suikers. Dat moet gezonder en suikerarmer kunnen, zou je denken. Gelukkig kan dat ook! Als je speculoospasta met avocado bereidt krijg je wel de romige substantie, maar dan zonder een overdaad aan suiker en vetten.

Zo maak je het:

  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan zonder olie. Laat een beetje afkoelen en houd een paar amandelen apart.
  • Doe de amandelen in een keukenmachine of een blender en maal ze tot meel. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
  • Voeg nu de rijpe avocado, ahornsiroop, speculaaskruiden en gemberpoeder toe en meng tot een glad geheel. Hak de apart gehouden amandelen grof en voeg deze toe voor een crunchy bite.
  • Doe het mengsel in een glazen, droog en schoon potje dat goed afsluitbaar is. Het liefste een weckpotje. Je kunt de pasta een paar dagen in de koelkast bewaren.

Lees ook: Met deze 6 tips maak je de lekkerste brownies ooit + recept

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker eten met Linda | Beeld: videostill