Marlieke
30 min + 3 uur wachttijd min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 12 stroopwafels
  • 3 eetlepels karamelsaus
  • 160 gram witte chocolade
  • 400 gram roomkaas, zoals Monchou, op kamertemperatuur

Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig

Tegen een stroopwafel bij de thee of koffie zeggen we niet snel nee, maar een puntje van deze cheesecake met stroopwafel en witte chocolade is al helemaal onweerstaanbaar. Dit taartje is heel eenvoudig om te maken. Je hoeft er bovendien maar een handjevol ingrediënten voor in huis te halen. Wanneer tover jij hem op tafel?

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de stroopwafel-cheesecake:

  • Vet een kleine bakvorm (18 centimeter in doorsnede) in.
  • Maal 6 stroopwafels in stukjes. Dit kan door de stroopwafels kort te pulseren in de keukenmachine of door ze in een plastic zak te doen en in stukjes te wrijven met je handen.
  • Meng de karamelsaus door de koekkruimels en verdeel de koekstukjes over de bodem van de bakvorm. Druk goed aan.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop goed los met een garde of elektrische mixer. Voeg dan de gesmolten witte chocolade toe en meng goed.
  • Verkruimel 3 stroopwafels door het roomkaas-chocoladebeslag en roer de stukjes goed door het mengsel.
  • Schep het roomkaasmengsel bovenop de stroopwafelbodem in de springvorm en strijk mooi glad.
  • Breek of snijd de overgebleven drie stroopwafels in stukken en decoreer hiermee de bovenkant van de taart.
  • Laat de stroopwafel-cheesecake minstens drie uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd er dan een dikke punt uit en eet smakelijk!

Ook lekker:  Baileys cheesecake met chocoladetopping

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Baking Witch | Beeld: Unsplash, Denise Spijker