Robby

Sticky toffee cake: om van te watertanden

Ben je dol op toffee en karamel? Dan ben je hier aan het juiste adres, want sticky toffee cake is dan de perfecte taart voor jou. Stel je eens voor: een luchtige cake, doordrenkt met heerlijke, stroperige toffeesaus… Hmmm, het water loopt ons in de mond. Jou ook? Je maakt deze goddelijke taart makkelijk zelf! 

Dit heb je nodig voor de sticky toffee cake (8 á 10 personen)

  • 200 gram dadels zonder pitten (vers of geconfijt)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 185 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 milliliter slagroom

Zo maak je hem:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de dadels in kleine stukjes en zet deze op met 200 milliliter water.
  • Haal de pan van het vuur als het water kort heeft gekookt. Roer hier een theelepel bakpoeder doorheen en laat dit mengsel afkoelen.
  • Klop nu 100 gram boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig geheel. Klop hier 1 voor 1 de eieren door.
  • Zeef het bakmeel hierboven en roer dit er goed doorheen.
  • Pureer de dadels met het weekwater en meng ook dit door het beslag. Schenk het beslag in een bakblik en bak de cake in 50 minuten gaar.
  • Verwarm ondertussen al roerend de basterdsuiker met de slagroom en de rest van de boter. Laat dit kort koken wanneer alle suiker gesmolten is.
  • Laat de cake goed afkoelen en snijd er dan plakken van. Serveer elke plak met een paar lepels van de toffeesaus.
  • De sticky toffe cake is heerlijk met een bolletje vanille-ijs, genieten maar!

Lees ook: Wie kent oud-Hollandse arretjescake nog? Deze variant met Licor 43 is nóg lekkerder

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Flickr, Stu_spivack