Dit wil je proeven!
Ben je gek op chocolade en kun je er geen genoeg van krijgen? Dan is dit recept helemaal iets voor jou. Krijg een typisch Amerikaanse kampvuur ervaring met deze sticky s’mores brownies. De knapperige, verkruimelde crackers, de kleverige marshmallows en de chocolade brownie vormen samen het ultieme dessert of tussendoortje. Dat wordt smullen!
Zo maak je sticky s’mores brownies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een vierkante ovenschaal of bakvorm (20 x 20 cm) met bakpapier.
- Hak de chocolade in stukjes. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron met tussenpozen van 20 seconden en bewaar de andere helft voor later.
- Meng in een grote kom de boter en suiker met een elektrische handmixer en klop de eieren en vanille er gedurende 1 à 2 minuten doorheen, tot het mengsel luchtig en licht van kleur wordt.
- Voeg de gesmolten chocolade toe (zorg ervoor dat de chocolade niet te heet is, anders gaan de eieren koken), en zeef de bloem, cacaopoeder en zout erdoorheen. Meng het kort door elkaar.
- Giet het beslag vervolgens in de ovenschaal of bakvorm.
- Bak de brownies 20-25 minuten.
- Strooi de mini-marshmallows, chocoladestukjes en cracker kruimels over de gebakken brownies.
- Rooster de brownies nog 2 minuten in de oven, tot de marshmallows sticky en lichtbruin van kleur zijn.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: zoete Nutella marshmallow brownies
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock