Zo geef je die traditionele Hollandse stamppot een extra twist
Heerlijk hoor, om tijdens die koude winterdagen een grote pan met stamppot op tafel te zetten. In de Hollandse keuken hebben we genoeg verschillende stamppotten, zoals boerenkool, andijvie en hutspot. Maar ben je hier inmiddels wel een beetje op uit gekeken? Dan maak je je stampot toch gewoon wat spannender?
Deze ingrediënten in de stamppot zorgen voor die extra twist waar je naar op zoek bent!
Noten
Wil je een lekkere bite toevoegen aan je frisse stamppot andijvie? Probeer dan eens om er walnoten en gesneden bosui aan toe te voegen. De stamppot zal gelijk wat meer pit krijgen! Andere noten die het ook erg goed doen in deze gerechten zijn; cashewnoten, amandelen of hazelnoten. Naast de noten kun je ook nog zaden als pompoen- of pijnboompitten toevoegen.
Weg met de aardappels
Een stamppot zonder aardappels? Ja zeker! Vervang ze eens door zoete aardappel, pompoen, pastinaak of knolselderij. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kan je toch geen afstand doen van je geliefde aardappel? Maak ‘m dan 50-50, de helft aardappel en de helft groente.
Verse kruiden
Iets dat vaak vergeten wordt om toe te voegen aan een stamppot: verse kruiden. Probeer eens verse tijm en rozemarijn in je gerecht te verwerken. Wedden dat dit een groot succes zal zijn?
Kaas
Voeg je altijd weer geraspte Hollandse kaas toe aan je stamppot? Doe eens gek en kies in plaats daarvan voor geitenkaas, Parmezaanse kaas of wat geraspte mozzarella. Het maakt je stamppot net wat romiger én geeft het meer pit!
Kruidenboter
Schep je altijd een lekkere flinke klont (room)boter toe aan je stamppot gerecht? Hartstikke lekker natuurlijk, maar als je een keer wat anders wil, vervang dan de (room)boter voor een grote schep kruidenboter.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Albert Heijn