Robby

Wat heb je nodig? 

  • zak aardappelen á 500 gram
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 1 gerookte kipfilet
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • klontje boter
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • handje verse basilicumblaadjes

Hoe maak je het? Kook de aardappels en voeg het bouillonblokje toe. Snijd de broccoli in roosjes, kook in 10 minuten gaar. Snijd de kip en de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd ook de verse basilicum fijn. Meng de kipreepjes, de zongedroogde tomaatjes en de basilicum door elkaar heen. Vang het kookvocht van de aardappels op. Maak een gladde aardappelpuree met het kookvocht en een klontje boter. Voeg ook de eetlepel Italiaanse kruiden toe en maak op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout. Giet de broccoli af en stamp deze tot een stamppot met de aardappelpuree. Verdeel de stamppot over de borden en schep hierop het mengsel van de gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum. Eet smakelijk!

Bron: Lekker & Simpel | beeld: videostill Allerhande