Wie zegt dat spruitjes niet lekker kunnen zijn?
Als kind haalden we voor spruitjes onze neus op. We riepen meteen: “Dat lust ik niet!”, wanneer onze moeder een dampende pan van de groente op tafel zette. Inmiddels weten we wel beter en hebben we ontdekt dat spruitjes – op de juiste manier bereid – erg lekker kunnen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze spruitjesschotel met parmezaanse kaas en pecannoten? Wij maakten hem afgelopen week en likten ons bord er bijna bij af. En euh…, nogmaals sorry mam!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de spruitjesschotel met parmezaanse kaas en pecannoten:
- Maak de spruiten schoon, verwijder de harde uiteindes en halveer ze.
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin de spruitjes 5 tot 10 minuten op laag vuur. Giet de spruiten af.
- Ontvel de knoflook en hak fijn. Rasp ook de citroenschil.
- Neem een middelgrote kom en meng hierin het sap van een halve citroen, de mosterd en de crème fraîche.
- Verhit de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spruitjes toe en wok ongeveer 2 minuten. Doe daarna de knoflook, takjes tijm en citroenrasp erbij en blijf wokken totdat de spruiten bruin en knapperig zijn geworden.
- Verwijder de takjes tijm uit de pan en roer de crème fraîche door de spruitjes. Strooi de parmezaanse kaas erover en doe het deksel op de pan, zodat de kaas kan smelten.
- Breng de spruitjesschotel op smaak met zout en peper en strooi de fijngehakte pecannoten erover. Besprenkel met wat citroensap en serveer!
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: gevulde spruitjes met romige knoflook ricottavulling
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Green Healthy Cooking | Beeld: Videostill