Als je eenmaal spruitjes met brie hebt gegeten wil je niet meer zonder
Zelfs mensen die al hun hele leven gruwelen van spruitjes lusten ze na het proeven van dit gerecht. Echt waar! Een Kookfans-redacteur schotelde een spuitjeshatende, maar kaaslievende vriendin dit gerecht voor, bang dat ze de brie zou opeten maar de spruitjes zou laten liggen. Niets was minder waar en ook de groene bolletjes werden zonder morren opgegeten. Gedrenkt in teriyakisaus, dat wel.
En het beste is: je hebt slechts vier ingrediënten nodig.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Snijd de de onderkant van de spruitjes af en verwijder de buitenste, loszittende blaadjes. Was de afgehaalde spruitjes in een vergiet.
- Kook de rijst gaar in een pannetje of rijstkoker, naar keuze. Volg de instructies op de verpakking op.
- Kook de spruitjes in zo’n 10 minuten beetgaar. Ze mogen niet te zacht worden! Als je er met een vork in kunt prikken zijn ze gaar, ook als je nog een beetje weerstand voelt.
- Snijd ondertussen de brie in lange repen.
- Giet de spruitjes af en doe ze terug in de pan.
- Giet ook, indien nodig, de rijst af. Laat dit even staan met het deksel op de pan.
- Doe de teriyakisaus bij de spruitjes en zet de pan op een laag pitje. Leg de brie bovenop de spruitjes en doe het deksel op de pan zodat de saus opwarmt en de brie smelt.
- Zodra de brie naar wens gesmolten is kun je gaan opdienen.
- Geniet van je spruitjes met brie!
Lees ook: Recept: Eenpansgerecht met rijst, kip, broccoli en gesmolten kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans