Maayke
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram spruitjes, in helften gesneden
  • 2 eetlepels honing
  • 1,5 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel gochu­jang saus (Ko­re­aan­se chi­li­saus verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn of Toko)
  • 1/2 theelepel zout

Deze spruitjes uit de Airfryer zijn binnen een halfuurtje klaar!

Het is de perfecte tijd van het jaar voor lekkere spruitjes. Ze zijn supergezond en je kunt deze groene kooltjes op talloze manieren bereiden. Wil je ze echter ook snel op tafel hebben staan? Dan is dit recept waarbij je ze in de Airfryer bereidt perfect! Mocht je nu geen Airfryer in huis hebben, dan is het ook mogelijk om deze heerlijke spruitjes in de oven te garen. In de bereidingswijze kun je ook lezen hoelang ze in de oven moeten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Meng de honing, plantaardige olie, gochujang saus en zout in een kommetje en roer door elkaar. Zet ongeveer 1 eetlepel van de saus apart.
  • Voeg de spruitjes toe aan de saus en schep om tot alle spruiten volledig bedekt zijn.
  • Plaats de spruitjes in de Airfyer en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen.
  • Bak de spruiten 15 minuten op 180 graden en schud tussentijds de mand door.
  • Verhoog na 15 minuten de temperatuur naar 200 graden en bak ze nog 5 minuten op deze temperatuur.
  • Verplaats de spruiten wanneer ze klaar zijn naar een schaal of op een bord en schenk de apart gehouden saus over de spruiten heen.
  • Gebruik je een oven voor dit recept? Bak dan de spruiten op 200 graden 15 minuten lang in de oven. Keer ze tussentijds om op de bakplaat.
  • Verhoog de temperatuur na 15 minuten naar 220 graden en bak de spruiten nogmaals 5 à 10 minuten tot ze er krokant uitzien.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: geroosterde spruiten met Parmezaanse kaas en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: My Forking Life | Beeld: videostill