Spring rolls maken lijkt veel moeilijker dan het is!
Vietnamese spring rolls worden vaak gemaakt met rijstvellen en zijn een veel lichtere en gezondere variant van de normale loempia’s die gefrituurd worden in olie. Deze spring rolls met avocado en zalm zijn hartstikke gezond en ook nog eens makkelijk te maken. Lekker als lunch of hapje!
Dit heb je nodig voor 12 stuks:
Voor de loempia’s
- 100 gram dunne rijstnoedels
- 1 avocado, in dunne plakjes
- sap van 1 limoen
- 12 rijstvellen
- 2 theelepels zwart sesamzaad
- 12 takjes koriander
- 6 plakken gerookte zalm
- 50 gram taugé
Voor de dip:
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1/2 bosui, in ringetjes
Zo maak je het:
- Doe de noedels in een hittebestendige kom en giet er zoveel kokend water op zodat de noedels onder water staan. Laat drie minuten wellen, spoel af met koud water en laat het uitlekken.
- Besprenkel de avocado-plakjes met een beetje limoensap. Doop een rijstvel onder water totdat ze zacht worden. Schud het vel uit, leg op een droge en schone theedoek en bestrooi het met wat sesamzaad. Doe dit met ieder rijstvel.
- Leg op één helft van een rijstvel een takje koriander, een half plakje zalm, avocado, een beetje noedels en taugé.
- Vouw het rijstvel nu dubbel en vouw de zijkanten naar binnen. Rol op en leg met de naad naar beneden. Bewaar afgedekt op een bord en maak zo de andere rolletjes.
- Maak de dip door de gembersiroop samen met de rijstazijn en de bosui in een kommetje en serveer dit samen met de springrolls. Eet smakelijk!
Lees ook: Het beste van twee werelden: ‘tiramisushi’! Zou jij het proberen?
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Margriet | Beeld: videostill