Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie voor de saus (+2 eetlepels voor de rest van de schotel)
  • 450 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 ui, fijngehakt voor de saus (+ 1/2 ui voor de rest van de schotel)
  • Snufje peper en zout
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 45 gram bloem
  • 700 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 675 gram sperziebonen
  • 4 plakjes bacon, fijngesneden
  • Handje Franse gebakken uitjes
redacteur
75 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie voor de saus (+2 eetlepels voor de rest van de schotel)
  • 450 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 ui, fijngehakt voor de saus (+ 1/2 ui voor de rest van de schotel)
  • Snufje peper en zout
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 45 gram bloem
  • 700 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 675 gram sperziebonen
  • 4 plakjes bacon, fijngesneden
  • Handje Franse gebakken uitjes

Zo maak je indruk op je eetgasten

Op doordeweekse dagen eten we vaak makkelijk. We kiezen voor een AVG’tje (Aardappelen, Groente, Vlees) of flansen een snelle hap in elkaar. Als we wat meer tijd hebben, doen we graag extra ons best in de keuken. Helemáál als we eetgasten krijgen, want je wil natuurlijk wel flink indruk op ze maken. Deze sperziebonenschotel met champignonsaus en knapperige uitjes kun je ze met een gerust hart voorschotelen. Wedden dat ze je na afloop om het recept vragen?

Je schept geheid een tweede keer op.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de sperziebonenschotel:

  • Maak eerst de champignonsaus. Verhit hiervoor in een sauspan de olijfolie en voeg vervolgens de champignons, knoflook en uien toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 6 minuten koken, totdat de champignons zacht zijn geworden.
  • Voeg de boter toe en laat smelten. Doe vervolgens de bloem erbij en laat een paar minuten koken. Voeg daarna de kippenbouillon, slagroom, peterselie, tijm, het uienpoeder en knoflookpoeder toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Kook in de tussentijd de sperziebonen gaar (10 minuten), giet af en laat uitlekken.
  • Neem een grote koekenpan en verhit hierin de olijfolie. Voeg de bacon en uien toe en bak deze totdat de bacon knapperige randjes heeft gekregen. Doe de gekookte sperziebonen erbij en de champignonsaus. Kook 10 minuten en bestrooi met de Franse uitjes.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: romige sperziebonenovenschotel met champignons en spekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill