Rowan Hattu
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel miso
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels sesamzaad

Jammie!

Sperziebonen an sich is best wel een saai gerecht. Gelukkig zijn er genoeg variaties, zodat de groente toch een beetje meer tot zijn recht komt. Zo ook in dit recept met sperziebonen, miso en knoflook.

Zo maak je de sperziebonen met miso en knoflook

  • Allereerst verhit je een droge grill- of koekenpan op een hoog vuur.
  • Daarna leg je hier de sperziebonen op.
  • Pak dan een zware pan en zet deze op de sperziebonen. Hierdoor bakken de sperziebonen mooi egaal bruin.
  • Daarna gril je de sperziebonen voor ongeveer drie minuten per kant. Geen zorgen: dit kan een beetje gaan roken.
  • Herhaal dit tot je elke sperzieboon hebt gehad en zet het dan aan de kant.
  • Meng dan in een hoge maatbeker de miso, sojasaus, maple syrup, knoflook, het sap en de rasp van de citroen.
  • Voeg daar dan nog 75 milliliter water aan toe, en mix het tot een glad mengsel met een staafmixer.
  • Dan pak je een koekenpan en verhit deze op middelhoog vuur. Voeg daar dan de sperziebonen en de misosaus aan toe, en meng dit allemaal goed door elkaar.
  • Zet dan het vuur op een lage stand en laat dit ongeveer twee minuten inkoken.
  • Daarna serveer je de sperziebonen op een mooie schaal en garneer het dan met wat sesamzaad.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zo maak je zelf ouderwetse bitterkoekjespudding

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock