Ingrediënten
  • 455 gram grote garnalen, gepeld
  • 2 eetlepels zoutvrije knoflookkruiden
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 455 gram asperges, in stukjes van 2,5 cm gesneden
  • 240 milliliter kookroom
  • 55 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 455 gram (kikkererwten)spaghetti, gekookt volgens de instructies op de verpakking
Sanne
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 455 gram grote garnalen, gepeld
  • 2 eetlepels zoutvrije knoflookkruiden
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 455 gram asperges, in stukjes van 2,5 cm gesneden
  • 240 milliliter kookroom
  • 55 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 455 gram (kikkererwten)spaghetti, gekookt volgens de instructies op de verpakking

Een overheerlijke zeevruchten-pasta

Pasta is bij velen een geliefd gerecht. Je kunt er dan ook eindeloos mee variëren, zo deelden wij eerder recepten voor pasta met champignons en knoflookboter, Italiaanse worst en avocado carbonara. Deze keer delen we het recept voor een lekkere seafood-pasta, met een romige kaassaus, garnalen en asperges.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de garnalen in een grote kom en strooi de zoutvrije knoflookkruiden eroverheen. Meng de kruiden door de garnalen, tot alle garnalen goed bedekt zijn.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak deze ongeveer 2 minuten. Roer af en toe goed door.
  • Voeg vervolgens de asperges toe en bak nog 3 minuten, tot ze licht geslonken zijn.
  • Roer de kookroom en Parmezaanse kaas erdoor. Laat het geheel 5 minuten koken, tot de room een beetje is ingedikt en er een romige saus ontstaat.
  • Serveer de garnalen en asperges direct over de gekookte (kikkererwten)pasta.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: linguine met geroosterde rode paprikasaus en garnalen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill