Spaghetti met gehaktballetjes uit de oven!
Deze spaghetti gehaktballetjes-schotel is echt om te smullen! Je hebt er maar zes ingrediënten voor nodig en bent binnen 20 minuten klaar, terwijl de oven de rest van het werk doet. Kun jij vast lekker genieten van je wijntje!
Wij zijn absoluut fan van pasta; je kunt er zoveel mee doen! Heb je deze eenpanspasta wel eens gemaakt? Of deze pasta met mini-schnitzels? Of je nu veel of weinig tijd hebt om in de keuken te staan; er is altijd wel een pastagerecht dat past bij je humeur en bij de tijd die je hebt. Vandaag delen we een gerecht met je dat bestaat uit spaghetti, tomatensaus en gehaktballetjes uit de oven. Je hebt er maar zes ingrediënten voor nodig en bent er zo mee klaar. Je moet alleen wel even een kruidenmix maken!
Dit heb je nodig:
- 500 gram bolognesesaus
- 250 ml water
- 400 gram verse spaghetti
- 50 gram geraspte kaas
- verse basilicum
- 500 gram gehakt
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het gehakt in een grote kom en voeg 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels peterselie, 2 theelepels paprikapoeder en een beetje zout en peper toe. Meng door elkaar en vorm veertien kleine balletjes. Doe de verse spaghetti (je kunt ook normale gebruiken, kook deze dan van tevoren 4 minuten) in een kom en voeg de pastasaus en 250 ml water toe. Doe het mengsel in een ovenschaal en voeg de gehaktballetjes toe. Dek af met aluminiumfolie en bak 18-20 minuten in de oven. Haal eruit, bestrooi met geraspte kaas en verse basilicum en doe nog 5 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Beeld: Pexels