Binnen 30 minuten op tafel!
Tuurlijk willen ook wij af en toe die ene kilo graag kwijt, maar nog liever doen we ons tegoed aan spaghetti, pizza’s en andere vette happen. Slecht, maar oh-zo lekker. Gelukkig kunnen we onze favoriete gerechten nu eten op een verantwoorde manier, want deze ‘pasta’ smaakt verrukkelijk en is laag in koolhdyraten. Nee, dit is geen droom!
Het geheim zit ‘m in de courgette-spaghetti!
Dit heb je nodig (voor 4 tot 6 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 gele ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout en peper
- 650 milliliter tomatensaus
- 500 gram mager rundergehakt, gekruid en in balletjes gedraaid
- 400 gram courgettespaghetti
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Bak vijf minuten en blijf roeren.
- Verhit in een andere pan olijfolie of boter en bak hierin de gehaktballetjes vijf minuten aan.
- Voeg de tomatensaus aan de ui in de koekenpan en voeg dan de gehaktballetjes toe. Roer het geheel goed door elkaar heen en verwarm ongeveer 12 tot 15 minuten totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
- Doe dan ook de courgette-spaghetti in de pan en meng dit goed door de saus heen. Verwarm vijf mintuten totdat de courgette zachter begint te worden.
- Verdeel over borden en serveer met Parmezaanse kaas.
Dit vind je misschien ook leuk: Dit koolhydraatarme kokosbrood maak je in de Airfryer
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill