Heerlijk fris en licht!
Met pasta kun je eindeloos variëren. Penne, tagliatelle, fusilli, macaroni of spaghetti: er bestaan tig verschillende soorten die in veel verschillende gerechten gebruikt kunnen worden. Daarnaast kun je natuurlijk ook eindeloos afwisselen met verschillende sauzen. Zo krijgt elk pastagerecht zijn geheel eigen smaak. Deze romige spaghetti met citroengarnalen, knoflook en peper is overheerlijk voor in de zomer. Hij is fris door de citroen en ligt niet zwaar op de maag. Wanneer ga jij hem maken?
Het ultieme zomerse gerecht.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de spaghetti met citroengarnalen:
- Kook de spaghetti in een grote pan gezouten water zoals op de verpakking is aangegeven. Giet het water af, maar vang 1 kopje van het pastawater op en bewaar het. Doe de spaghetti vervolgens terug in de pan.
- Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan. Voeg de garnalen toe met zout en peper. Bak de garnalen in 4 minuten gaar, totdat ze mooi roze zijn van kleur. Voeg 2 eetlepels citroensap toe en roer goed door. Haal de garnalen daarna uit de pan en doe ze op een bord.
- Smelt een klontje boter in dezelfde koekenpan die je net hebt gebruikt. Voeg de knoflook toe en fruit deze aan gedurende 30 seconden. Giet er 1/4 kopje citroensap bij en kook dit totdat de helft is verdampt. Giet het kopje pastawater erbij en voeg de roomkaas toe. Breng het mengsel al roerende aan de kook, totdat er een gladde saus is ontstaan.
- Voeg de gekookte spaghetti en de garnalen toe aan de saus en roer alles goed door elkaar. Wanneer de saus iets te dik is, kun je nog wat extra pastawater gebruiken. Breng op smaak met peper en zout en garneer het gerecht met peterselie en citroenpartjes.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: romige spaghetti met drie kazen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delicious Magazine | Beeld: Videostill