Je hebt maar 6 ingrediënten nodig
Jamie Oliver heeft zichzelf nu wel bewezen als kok. De tv-chef weet het ene na het andere gerecht in elkaar te flansen, maar gelukkig houdt hij zijn recepten lang niet altijd geheim. Zo deelt hij met liefde hoe hij een klassieke spaghetti carbonara maakt. De pasta wordt heerlijk romig, maar er komt helemaal geen room aan te pas.
De kok tipt om géén Parmezaanse kaas te gebruiken, zoals vaak wel wordt gedaan, maar Pecorino Romano.
Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de pancetta in een koude koekenpan en verhit de pan daarna. Door de spek in de koude pan te doen, komt het vet beter uit het vlees.
- Sla een keer op het teentje knoflook en plaats het in de koekenpan. Het vet haalt de juiste hoeveelheid smaak uit de knoflook.
- Voeg de peper toe aan de pancetta.
- Doe het ei in een kommetje en voeg daar de kaas aan toe. Roer tot het ei geklopt is en vermengd is met de kaas.
- Haal het teentje knoflook uit de pan wanneer de pancetta gaar is en zet het vuur uit.
- Doe de spaghetti in de pan met spek en voeg een klein beetje van het kookwater toe tot de pan niet meer sist. Roer goed. Het water en het vet van het vlees vermengen zich tot een romige saus.
- Voeg het geklopte ei toe wanneer je er zeker van bent dat de koekenpan niet meer kookt en roer goed. Voeg daarna nog een beetje van het kookwater toe en roer opnieuw.
- Verdeel de pasta over twee borden en garneer met een beetje extra peper.
Lees ook: Recept: Jamie Olivers ijscheesecake met 6 ingrediënten
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: YouTube Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver