Deze romige spaghetti met camembert is overheerlijk
Romige pasta’s zijn altijd goed. We zeggen dat ook regelmatig: hoe romiger, hoe beter. Daar is deze spaghetti uit de oven met camembert geen uitzondering op. Ben jij een echte kaas- én pasta-liefhebber? Dan is dit gerecht op jouw lijf geschreven. Deze spaghetti zit vol met kaas, room en heerlijke, knapperige bacon. En het fijne is, deze pasta is ook nog eens supersnel klaar! Wat willen we nog meer?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de spaghetti in een pan met kokend water volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak het spek tot het knapperig is.
- Voeg drie (geperste) knoflooktenen toe en bak deze een halve minuut met de spekjes mee.
- Giet de room erbij en voeg de Parmezaanse kaas (75 gram) toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Roer alles bij elkaar tot een saus ontstaat. Indien de saus te dik is, voeg dan een beetje kookwater van de pasta toe.
- Voeg de gekookte spaghetti toe en roer het met beleid door elkaar. Schep de spaghetti in een ovenvaste schaal.
- Snijd de camembert(s) horizontaal doormidden. Plaats de helften met de snijzijde naar beneden op de pasta.
- Zet de ovenschaal gedurende 15 tot 20 minuten in de oven totdat de kaas over de pasta is gesmolten.
- Verwarm ondertussen de boter in een pan en bak hierin de twee geperste knoflooktenen en tijm.
- Voeg de broodkruimels toe en bak tot het lichtbruin van kleur is.
- Strooi de Parmezaanse kaas (20 gram) erbij en blijf doorroeren. Maak je geen zorgen als het donkerbruin wordt, het zal op deze manier extra lekker knapperig zijn.
- Serveer de spaghetti in vier borden en garneer de pasta met de broodkruimelmix.
- Eet smakelijk!
Bekijk hieronder de video met volledige instructie:
Lees ook: Recept: gevulde zoete aardappel met groenten en geitenkaas
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Twisted | Beeld: videostill