Lekker en gezond!
We weten niet hoe het met jou zit, maar wij vinden een pasta het lekkerst wanneer die een romige saus heeft. En dat hoeft gelukkig heus niet altijd een ongezonde saus te zijn. Zo kun je met avocado een heerlijke saus maken voor bij je spaghetti.
Als je zin hebt in een romige pasta, hoef je echt niet meteen naar de kaas, kookroom of crème fraîche te grijpen. Ook met avocado’s kun je een heel romige saus maken voor bij je spaghetti. En oké, dit gerecht vraagt wel om een beetje roomkaas, maar verder bevat deze pasta ook lekker veel groenten.
Zo maak je het:
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Rooster het nigellazaad in een pan zonder olie, totdat de geuren vrijkomen. Laat de zaadjes vervolgens in een kommetje afkoelen.
- Hak de knoflook in grove stukken.
- Zet een pan op het vuur, voeg hier de olijfolie, knoflook en cherrytomaten aan toe. Laat dit lekker sudderen.
- Snijd de avocado doormidden en stop dit in een keukenmachine. Voeg hier ook de roomkaas, sojasaus en citroensap aan toe. Mix alles vervolgens goed door elkaar tot er een romige avocadosaus ontstaat.
- Gebruik een spiraalsnijder om de courgette tot courgetteslierten te maken. Schenk wat olijfolie in een pan en bak de courgetteslierten kort aan. Vervolgens voeg je de gekookte spaghetti toe.
- Leg de spaghetti- en courgetteslierten op een bord. Leg daarop een flinke klodder saus en top ‘m af met wat cherrytomaten en de resterende knoflookolie uit de pan.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Gekookte pasta over? Zo lang kun je het nog bewaren
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: AD | Beeld: Adobe Stock