Dit gerecht wordt ook wel Pastel de Atun y Verduras genoemd
Zin in een ovenschotel om u tegen te zeggen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze Spaanse tonijnovenschotel is om je vingers bij af te likken. Tevens is-ie ook nog eens makkelijk om te maken.
Waar wacht je nog op?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de Spaanse tonijnovenschotel?
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Snijd de courgette in schijven en kluts de eieren in een kom. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Verdeel de helft van de plakken courgette gelijkmatig in de ovenschaal, zorg ervoor dat de plakken elkaar een beetje overlappen.
- Breng de courgette op smaak met een beetje zout en peper.
- Schenk de helft van de tomatenblokjes over de courgette en verdeel gelijkmatig.
- Verdeel de hoeveelheid van 1 blikje tonijn (160 gram) over de tomatenblokjes.
- Schenk de helft van het eiermengsel over de tonijn.
- Verdeel de rest van de courgetteschijven over de tonijn en breng opnieuw op smaak met wat zout en peper.
- Herhaal de bovengenoemde stappen met de tomatenblokjes, tonijn en het eiermengsel.
- Verdeel de geraspte manchego gelijkmatig.
- Doe nog wat paprikapoeder en oregano over het gerecht.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven. Bak 25 minuten.
- Haal de folie van de schaal af en bak de ovenschotel nog zo’n 10 minuten.
- Verdeel de bieslook over de ovenschotel en hij is klaar om te serveren.
Ook lekker: Romige garnalen met knoflook en Parmezaanse kaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Spain on a Fork | Beeld: videostill